Uvjeti korištenja

Dobro došli na portal Hempica.me (u daljnjem tekstu Hempica). Portal Hempica omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svojih portala koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge na domenama i poddomenama u vlasništvu, suvlasništvu ili partnerstvu s Hempicom (u daljnjem tekstu Usluge i Portali).

Korištenjem Usluga i Portala smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU PORTALA I USLUGA

Hempica ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Hempica neće ni na koji način biti odgovorna za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga.

Portal Hempica i njeni autori ograđuju se od odgovornosti izrade, posjedovanja, uporabe i trgovanja kanabisom u državama gdje je to ilegalno. Pomno obratite pažnju na zakon i legalnost kanabisa u državi u kojoj se nalazite.

Savjeti sa portala Hempica.me ne mogu zamijeniti profesionalnu medicinsku pomoć. Za više informacija o svom zdravstvenom stanju uvijek se obratite svom liječniku.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja portala i usluga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

Hempica zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Hempica zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će Usluge i Portali uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj na Portalima i Uslugama zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu Hempice ili vlasnika sadržaja.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Hempicu koristeći adresu: [email protected]

REGISTRACIJA KORISNIKA I POSJETITELJA PORTALA

Registracijom za Usluge korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom Usluga.

Hempica nema pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima. Radi identifikacije prilikom pružanja pomoći korisnicima, Hempica može zatražiti e-mail adresu korisnika.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Pristup newsletter bazi s osobnim podacima Kupaca ima samo tvrtka Barbado Studio d.o.o.

Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz Barbado Studio d.o.o., ima i tvrtka Mail Boxes Etc. Hrvatska, specijalizirana tvrtka za logistiku i dostavu proizvoda.

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Barbado Studio d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Hempica poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

Hempica ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi Portali i Usluge radilli pravilno i imali sve funkcionalnosti koristimo kolačiće (cookies).

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Korištenjem Portala i Usluga dajete svoj pristanak za spremanje kolačića (cookies) na vašem računalu.

Više o ovoj temi pročitajte u izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka.

LINKOVI NA DRUGE WEB-STRANICE

Neki od linkova na Portalima i Uslugama vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom Hempice. Hempica nije odgovorna za sadržaj tih stranica.

OGLASI NA PORTALIMA

Detaljna pravila, uvjeti i načini oglašavanja na Portalima i Uslugama nalaze se na stranici marketinga Hempice:  https://hempica.me/oglasavanje/

SADRŽAJ PORTALA

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove redakcije portala, odnosno Hempice, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.

Hempica nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji na Portalima i u Uslugama u njenom vlasništvu. Hempica zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe Usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima Portala i Usluga.

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouratci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na Portalima i Uslugama Hempice. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Hempica poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

PROMJENE SADRŽAJA PORTALA I USLUGA

Hempica zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na Portalima i Uslugama bez obaveze prethodne najave. Hempica nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

UKIDANJE I ZABRANA KORIŠTENJA USLUGA I PORTALA

Hempica zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i obrazloženja.

Hempica ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Hempica zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalima ili Uslugama Hempice.

Shopping Cart
Scroll to Top