muzej-kanabisa-zagreb

Ekipa s hemps.hr-a pokreće Muzej kanabisa. Otvorit će ga pored policijske stanice

Ekipa s hemps.hr-a na današnji dan slavi drugi rođendan. Kako to obično biva, iskoristili su tu priliku da bi najavili veliku vijest – u Zagrebu će otvoriti muzej kanabisa, odnosno konoplje.

O čemu je točno riječ, objasnili su u velikoj objavi na svom službenom webu.

Što to točno otvaraju?

Muzej Cannabisa, odnosno konoplje, prostirat će se na preko 400m2 ukupne površine: dvije unutarnje etaže od 250 m2 i 150m2 vanjskog prostora i osiguranim parkingom. Muzej će biti smješten u samom centru Zagreba, u predivnoj staklenoj zgradi nasuprot MUP-a u Petrinjskoj ulici.

Da, dobro se pročitali. Točno njima pred nosom. Iz Hempsa tvrde kako je ova odluka bila “simbolična, ali ne i namjerna”.

Sam muzej bit će centar druženja, edukacije i informiranja o predivnoj konoplji. Također, u sklopu muzeja bit će i nova hemps.hr trgovina, četvrta po redu nakon otvorenja u Radićevoj/Zagreb, Karlovca, Splita i (djelomično) Novalje.

Koncept Muzeja kanabisa

“Na prvoj etaži vodimo vas kroz upoznavanje konoplje, od morfologije, zatim duboke i daleke povijesti korištenja u različitim kulturama, a kroz tzv. wall of fame i wall of shame moći ćete se upoznati sa raznim likovima iz povijesti. Na drugoj etaži, kroz tri zasebno uređene prostorije vodimo vas kroz:

1. Medicinsku upotrebu potkrijepljenu isključivo činjenicama objavljenim od strane EU odobrenih istraživanja. Pod činjenice mislimo i na pozitivno i negativno dokazane učinke.

2. Primjere drugih država o korištenju konoplje, zatim brojke o stopama kriminala, brojke o gospodarskom razvoju i slično, što za jednu državu znači legalizacija i kako ona društveno izgleda.

3. Budućnost – što nam donosi razvoj u sferi drage nam biljke – bio blokovi, baterije, novi materijali,…

Vanjski dio prostora služiti će za predavanja, radionice i druženja kojih neće nedostajati”, napisali su u objavi.

Cilj muzeja konoplje: edukacija, edukacija, edukacija

Kako tvrde, muzej će biti isključivo edukativnog karaktera.

“Kako bismo ovu divnu priču gurali i dalje, potrebno je educirati, pružiti informacije i činjenice dokazane znanstvenim člancima vezanih ih uz konoplju. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je edukacija o novim saznanjima znanstvenih istraživanja bitna nakon više desetljeća indoktrinacije kada je konoplja u pitanju. Kako bismo danas-sutra mijenjali društvo u pozitivnom smjeru, kako bismo stavili naglasak na znanost, medicinu i gospodarstvo, odlučili smo svim djelatnicima Ministarstva zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede osigurati besplatan ulaz u muzej”, poručili su.

Odlično! Kada se Muzej kanabisa otvara?

Planirano otvorenje je u prosincu 2021. godine. Dakle, još malo strpljenja.

Mogu li i ja sudjelovati u kreiranju Muzeja kanabisa?

Naravno, da.

Iz hempsa kažu da će svi članovi Cannabis Cluba u narednom periodu moći aktivno i jednakopravno sudjelovati u kreiranju pojedinih elemenata muzeja: kroz ankete, upitnike i otvorene prijedloge.

Stoga, što čekate? Učlanite se ako već niste, jer uskoro kreću s mailovima o sudjelovanju.

Sviđa vam se ova priča? Podijelite ju s prijateljima!
Shopping Cart
Scroll to Top