čaj od konoplje

Podržavamo domaće OPG-ove pa smo testirali čaj od konoplje Zvonimira Kalića

Hodajući zagrebačkim Jelačić placom naletio sam na štand koji mi je odmah privukao pogled; onaj s proizvodima OPG-a Kalić Zvonimir. U moru proizvoda od industrijske konoplje koje su nudili, od ulja do čajeva, odlučio sam uzeti čaj od konoplje te ga sljedećih nekoliko tjedana isprobavati. I tako je nastala ova kratka i potpuno iskrena recenzija.

Ukratko o proizvodu

Čaj od konoplje OPG Kalić Zvonimir

  • Pakiranje: 30 gr čaja od konoplje ekološke proizvodnje
  • CBD: ne piše
  • THC: <0,2 %
  • Cijena: 30 kuna

Malo o OPG-u Kalić Zvonimir

OPG Kalić Zvonimir pokrenut je 2013. godine u Vrpolju pored Đakova, na imanju Zvonimirova pokojnoga djeda. Odlučio je tada, da će očevu i djedovu ostavštinu, 10,5 ha vlastite i 15 ha u zakupu, iskoristiti za pokretanje vlastitog posla na bazi konoplje. Nekoliko godina kasnije ovaj OPG proizvodi više od 30 najrazličitijih proizvoda od te moćne biljke, a vlasnik Zvonimir, inače 28-godišnji poljoprivrednik, ove je godine proglašen za najboljeg mladog poljoprivrednika Hrvatske.

“Kao proizvođač industrijske konoplje, imam veliku šansu napraviti odskočnu dasku u Europi s cijelim nizom zdravih proizvoda koje možemo dobiti iz konoplje, a isto tako to može biti i snažna odskočna daska za našu zemlju koja bi se, uz malo više ulaganja, mogla sjajno pozicionirati na europskom tržištu proizvoda i prerađevina na bazi industrijske konoplje. Kao što sam rekao i prošle godine, u konoplji vidim svijetlu budućnost i veliku perspektivu za Hrvatsku i razvoj našeg gospodarstva u cjelini

– izjavio je nakon uručenja nagrade Zvonimir Kalić, vlasnik OPG-a

No, dosta o tome (za sada), idemo mi na sam proizvod.

Recenzija čaja od konoplje

Sam čaj pakiran je u plastičnu vrećicu. Iskreno, za nešto što se hvali da je ekološko, možda je moglo doći u papiru, ali nećemo previše zamjeriti. Čim ga otvorite osjetit ćete intenzivan miris sušene industrijske konoplje, koja blago podsjeća na miris sušenog sijena u kasno ljeto.

Foto: Čaj od konoplje OPG Kalić Zvonimir / Hempica

Slijedio sam upute na pakiranju te u 3 dcl kipuće vode stavio prstohvat sušene industrijske konoplje. Pričekao sam 5 minuta, procijedio tekućinu i voila – čaj od konoplje je spreman.

Okus… Vrlo dobar, iako nisam veliki fan čajeva zemljanih mirisa i okusa poput npr. kamilice. Ja sam više za voćne okuse. Upravo zato dodao sam u njega malo meda i limuna što mu je dalo potpuno drugačije ruho. U toj kombinaciji jako mi se svidio.

Za što je dobar čaj od konoplje?

Kažu da je čaj od konoplje dobar za smirenje. Neka istraživanja pokazala su da je, zbog utjecaja CBD-a u biljci, dobar i kao analgetik. Jednom prijatelju pomogao je kod bubrežnih kamenaca, a neki ga piju prije spavanja kako bi lakše utonuli u san.

Ja sam ga posljednjih nekoliko tjedana pio svaki drugi ili treći dan, najviše u večernjim satima, te mi je definitivno odgovarala jedna šalica prije nego bih se pospremio u krevet. Vrlo lako utonuo bih u san, a spavao bi više nego mirno.

Zaključak

Za kraj… Definitivna preporuka. Za 30 kuna dobijete odličnu vrijednost za novac; kvalitetan ekološki proizvod koji će vam pomoći da se smirite nakon napornog dana i lakše utonete u san.

A to je, zapravo, najbitnije za vaše zdravlje.

Sviđa vam se ova priča? Podijelite ju s prijateljima!
Shopping Cart
Scroll to Top