5th element cannabeer

Za nestašna vikend kuckanja: Isprobali smo 5th Element CannaBeer s konopljom

Jedina stvar koju Hempica voli više od konoplje jest – pivo. Što će reći da sada dvije najdraže stvari na svijetu – imamo u jednoj seksi, rastafari bočici. Nedavno smo u ruke dobili 5th Element CannaBeer, zanimljivo pivo Daruvarske pivovare koje će svi ljubitelji ove zelene biljke moći konzumirati u kasnim večernjim satima.

Ili ujutro. Ne sudimo.

Dakle, o čemu je ovdje riječ? Idemo isprobati.

Ukratko o proizvodu

5th Element Cannaber (Daruvarska pivovara)

  • Pakiranje: 0,33 l piva s dodatkom ekstrakta industrijske konoplje
  • CBD: ne piše
  • THC: <0,2 %
  • Alkohol: 4,8 ‰
  • Sastav: voda, ječmeni slad, hmelj, ekstrakt industrijske konoplje (0,07 %), dekstroza, bojilo: E133, E151, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: E551
  • Cijena: 11,99 kuna

Pivo se nalazi u zgodnoj smeđoj 0,33 l bočici. Etiketa je u klasičnim rastafari bojama i baš sve podsjeća na to da ćemo uskoro okusiti nešto seksi i malo zabranjeno.

Iako totalno nije. U ovoj pivi nema THC-a, riječ je o ekstraktu industrijske konoplje. Ali, marketing je prodao svoje.

Recenzija pive s konopljom

pivo s konopljom
Foto: Hempica

Ako je suditi prema proizvođačima, baza za ovo pivo je dobro staro Staro Češko, koje je za ove potrebe malo modernizirano. I neka je.

Kada ga otvorite, prinesite pivu nosu. Osjećate li konoplju? Ne stvarno, pitamo vas. Redakciju je posljednjih tjedana pokosila prehlada i gripa pa smo još uvijek malčice začepljeni.

Šalu na stranu, miris konoplje je postojan i dobro se osjeća. Pivo je zanimljive zelene boje pa gotovo ne sumnjamo da će se konzumirati u hektolitrima za Dan sv. Patrika koji nam dolazi u ožujku.

A okus?

Pivo je blago, dosta pitko, a konoplja mu daje intenzivan zemljasti okus kakav bi svi ljubitelji ove biljke i očekivali. Također, ono je osvježavajuće, bez previše CO2, pomalo kiselkasto, što je definitivno dobra vijest ako vam treba osvježenje u vrućim danima.

Eh, sad. Ovo nije pivo koje ćete piti danima. Iako volimo specifični miris konoplje, nekako u kombinaciji s pivom rezultat nije pretjerano zadovoljavajući. Popit ćete jednu i bit će vam, iskreno, dosta.

Ponudili smo pivo većem broju prijatelja i poznanika i svi su se složili da iako u njemu ima nešto zanimljivo (hint: miris konoplje), nema okus koji bi ih natjerao da ga piju svaki dan. Možda je problem u bazi, Starom Češkom, a možda i u tome da se na miris i okus konoplje jednostavno treba naviknuti.

Što kaže Untappd?

Prema nezavisnom Untappdu, koji sakuplja recenzije pivopija iz cijelog svijeta, ovo je piće dobilo ocjenu 2,57 od 5. Što se nekako poklapa s onim što bismo mu mi dali.

Kako god bilo, pivo s konopljom bilo je zadovoljavajuće iskustvo. Izgleda fora, dobar je ‘conversation starter’ te nije pretjerano skupo. Za isprobati, kucnuti se, nasmijati i onda preći na nešto bolje.

Možda na CBD ulje, kavu, čaj ili čokoladu što smo testirali ranije?

Sviđa vam se ova priča? Podijelite ju s prijateljima!
Shopping Cart
Scroll to Top