čokolada sa sjemenkama konoplje

Isprobao sam bijelu čokoladu sa sjemenkama konoplje. Zaista je ukusna

Prije nekoliko dana u ruke mi je pao jedan zanimljivi edible – čokolada s konopljom. Čekajte, ponovit ću još jednom… Čokolada. S konopljom. Doslovno ne može biti loše.

Pošto čitam da se o raznim slatkišima ili općenito hrani infuziranoj konopljom sve više priča ovih dana (i mi smo nedavno recenzirali kavu s CBD-om), možda je sada pravo vrijeme da se pozabavimo i tom temom i to kroz jednu slasnu čokoladu koju smo pronašli u Hemps.hr (gdje sam već redoviti kupac).

Dakle, čokolada i konoplja.

Ima li išta slađe?

Što je edible? I zašto nemamo domaću riječ?

Čak i kod nas u Hrvatskoj često ćete čuti da se proizvode i hranu s konopljom naziva ediblima. Pošto nemamo baš dobar prijevod, a sam engleski izraz je dosta simpatičan i lako se izgovara, nekako smo ga i mi prisvojili.

Edibl je, dakle, svaki proizvod s konopljom koji se jede ili pije. U takvim proizvodima može biti više ili manje THC-a, ovisno o zakonima u državi gdje se prodaju, ali gotovo svaki trebao bi imati određen postotak više ili manje koncentriranog CBD-a.

Samih proizvoda je već sada na desetke, a kako tržište konoplje (pa i industrijske) raste i liberalizira se, tako raste i ponuda različitih edibla. Već smo spominjali kavu, ali ima tu i čajeva, kolača, energetskih pića, gumenih bombona i – čokolada. Poput ove koje ćemo danas recenzirati.

Edibli su bitni za širenje konoplje jer omogućavaju prosječnom korisniku da osjeti benefite ove biljke kroz proizvod koji mu je već poznat, npr. čokoladu. I tko zna, možda se iznenadi.

A i dosta je dobar poklon, ako imate nekog prijatelja koji voli isprobavati nove šašave stvari.

Poput mene.

Ukratko o proizvodu

HaZe Original Amsterdam Cannabis Chocolate (white)

  • Pakiranje: 80 gr bijele čokolade sa sjemenkama konoplje
  • CBD: ne piše
  • THC: <0,2 %
  • Sastav: šećer, kakao u prahu, obrano mlijeko u prahu, sjemenke konoplje (10 %), mliječna mast, ekstrakt vanilije, emulgator
  • Kalorijska vrijednost: 575 kalorija na 100 gr (38 gr masti, 49 gr ugljikohidrata, 8.4 gr proteina, 0.1 gr vlakana, 0.33 gr soli)
  • Cijena: 25 kuna

Za početak, nije skupa. Neki webshopovi vani prodaju je za 6,50 EUR, što je dvostruko skuplje nego u Hemps.hr.

Dizajn omota je seksi, ističe se list konoplje i bijela čokolada na ljubičastoj pozadini. Definitivno ovo vidim kao poklon nekom prijatelju za predstojeće blagdane jer izgleda dosta atraktivno.

A kakav je okus?

Recenzija bijele čokolade s konopljom

Prvo moram naglasiti da baš i nisam fan bijelih čokolada. Gotovo redovito su mi preslatke, ali to kod ove nije slučaj.

Okus je blag i kremast, a čokolada se brzo topi u ustima. Vrlo brzo ćete, kada ju krenete grickati, osjetiti teksturu sjemenki konoplje pod zubima, što je dosta interesantno. Negdje u tom trenutku osjetit ćete i onaj poznati, blago zemljani okus i miris, po kojem je konoplja poznata.

Nekome se to sviđa, nekome ne.

čokolada s konopljom
Foto: Hempica.me

Bitno je naglasiti da taj okus ne prevladava te je ovo i dalje bijela čokolada na kakve smo naviknuti. Meni je jako ukusna te sam ju bez problema uništio u komadu. Cura je dobila možda dva reda. Znam, najgori sam.

Pro tip #1: Jedite ju hladnu, ravno iz frižidera.

Pro tip #2: Probajte ju s malo mlijeka. Sjemenke će puno jače doći do izražaja.

A, ovaj, ono,… Hoće me nadrogirati?

Pošto me to pita većina ljudi kad im pričam o svojim recenzijama i isprobavanjima, odgovor je – NE. Uvijek bio i uvijek bit će. U ediblima nema THC-a, barem ne onima koji se trenutačno legalno prodaju u Hrvatskoj. U skladu s tim, nema niti psihoaktivnog efekta kakav ima marihuana.

Sve što od ove čokolade možete očekivati je da vas iznenadi novim okusom i da bude dobar conversation starter kad se nađete u krugu prijatelja.

Ako ste zaljubljenik u slatko, morate probati. Definitivno vrijedi tih 25 kuna.

Sviđa vam se ova priča? Podijelite ju s prijateljima!
Shopping Cart
Scroll to Top