new york medicinska marihuana

New York je odlučio: Donijeli su zakon o legalizaciji rekreacijske marihuane

Zastupnici države New York donijeli su u utorak zakon o legalizaciji rekreacijske marihuane, a guverner Andrew Cuomo rekao je da će ga potpisati.

U 14 američkih država i Distriktu Columbiji dopuštena je upotreba kanabisa, a njima će se priključiti i New York nakon što su zakon podržala oba doma, u kojima Cuomova Demokratska stranka ima veliku većinu.

“Predugo je zabrana kanabisa neproporcionalno usmjerena na obojene zajednice sa strogim zatvorskim kaznama”, rekao je Cuomo u izjavi.

“Ovaj ključni zakon osigurava pravdu za dugo marginalizirane zajednice, obuhvaća novu industriju koja će jačati gospodarstvo i uspostavlja značajne sigurnosne mjere za zaštitu javnosti”, dodao je.

350 milijuna dolara prihoda i tisuće radnih mjesta

Cuomov ured rekao je da bi se promjenom moglo ostvariti dodatnih 350 milijuna dolara godišnjih poreznih prihoda i otvoriti deseci tisuća radnih mjesta.

Zakon će odraslima, starijima od 21 godine, omogućiti kupnju kanabisa i uzgoj biljaka za osobnu potrošnju kod kuće, s planom da se neka sredstva preusmjere na liječenje ovisnosti i obrazovanje.

Brisat će se presude zbog trave

New York bi automatski brisao evidenciju ljudi s prošlim presudama za kaznena djela povezana s marihuanom koja više ne bi bila kriminalizirana.

Zakon bi također ukinuo kazne za posjedovanje do 85 grama droge, novo ograničenje osobnog posjedovanja. Postojeći program medicinske marihuane bio bi proširen.

Država planira oporezivati ​​prodaju marihuane s devet posto, a prihodi od dodatnih četiri posto poreza podijeljeni su između lokalne i županijske vlade, piše N1.

Sviđa vam se ova priča? Podijelite ju s prijateljima!
Shopping Cart
Scroll to Top