jim-belushi-kanabis

Jim Belushi u Oregonu ima farmu kanabisa: “To je duhovni lijek”

Jim Belushi nije samo glumac, komičar i glazbenik, nego od 2015. godine i poljoprivrednik, točnije – uzgajivač kanabisa. U Južnom Oregonu, gdje je marihuana legalna, ima farmu kanabisa koja broji između 12 i 15 zaposlenih, ovisno o sezoni.

Za razliku od ostalih slavnih osoba koje imaju brend kanabisa, on ga uzgaja sam, odnosno uz pomoć svog tima. Zajedno rade na tome da biljke u staklenicima budu nahranjene, zalijevane, učinkovite te – ukusne.

Jim Belushi: Kanabis je duhovni lijek

Kad dođe vrijeme berbe, stavlja proizvode u plastične vreće pa s rođakom Christom Karakostom, prodaje usjeve dispenzerima, odnosno mjestima koja izdaju lijekove, medicinske potrepštine.

Rad na farmi tema je i emisije ‘Growing Belushi’ koja se emitira na Discovery Channelu. O njoj je govorio u razgovoru za Oregon Live. Serija daje uvid u Belushijev život i njegovu farmu kanabisa, a druga je sezona donijela i neke pojedinosti o tome kako se Belushi i tim nose s izazovima dok rade na proširenju poslovanja.

Osim što je edukativna, serija je prepuna humorističnih dosjetki zahvaljujući šalama između Belushija i rođaka Chrisa. Spoj informativnog i humorističnog karaktera emisije, Belushi naziva edutainment, a želja mu je stvoriti povjerenje publike u kanabis. Vjeruje kako on ima zdravstvene dobrobiti, kao i da ljudi žele znati više o njemu.

Uvijek ga, istaknuo je u razgovoru, dirne i razgovor s kupcima koji dijele svoja iskustva o korištenju marihuane. Sam je opisuje kao duhovni lijek. “Organska je, prirodna, slatka i nježna”, kaže Belushi.

Glumac je konzumira, no mikrodozira je isključivo za medicinske potrebe – kad su u pitanju nervoza, tjeskoba ili nesanica. U intervjuu iz siječnja 2022. istaknuo je i da se osjeća bolje nego što se ikad osjećao, a kanabis preporučuje kao sigurniju i nježniju alternativu žestokim pićima ili lijekovima poput Xanaxa.

Kanabis kao dio procesa ozdravljenja

Jim Belushi jasno ističe kako travu ne uzgaja isključivo zbog profita, već je cijela poslovna priča dio njegovog procesa ozdravljenja. Pomogla mu je da se nosi s tragedijom i psihološkom traumom za koju godinama nije ni shvaćao da postoji. U razgovoru za Men’s Health istaknuo je da nije planirao promijeniti karijeru jer nikad nije sanjao da će biti farmer, a kamoli uzgajivač kanabisa. 

Ipak, život mu je donio neke nove izazove pa je ideju za prvo hobi, a onda posao, dobio prije desetak godina, za vrijeme obiteljskog posjeta prijateljima u Oregonu. Tada se okupao u hladnoj vodi, kad je, ispričao je, imao viziju. Uvidio je da mu se sviđa područje na kojem se nalazi, rijeka Rogue, pa je sljedeći put kad je došao iz Los Angelesa, pogledao imanje za sebe.

Rekli su mu, Oregon ćeš voljeti ili mrziti.

“Tako je i bilo”, kaže Belushi.

On ga voli, za razliku od njegove bivše supruge, koja ga nije mogla podnijeti.

Cijela priča s kanabisom krenula je 2015. godine, nedugo nakon što je Oregon legalizirao uzgoj kanabisa u “rekreativne svrhe”. Danas u ponudi svog brenda ima cvjetove i već smotane jointove, a prodaje ih u dispanzerima u četiri savezne države. Dva su staklenika u pogonu, a u vrijeme intervjua 2021., još su dva bila u izgradnji.

Jim Belushi je za Men’s Health detaljno opisao uzgoj. Klima je, kaže, u staklenicima pomno kontrolirana, a svjetla su računalno programirana.

Belushi uzgaja razne sorte marihuane, poput Chocolate Hashberry, Black Diamond OG, Grapefruit Kush te soj kojeg naziva Cherry Pie. Kaže, uz smijeh, kako je taj soj poput ‘bračnog savjetnika’.

“Kad je popušite, možete slušati svoju suprugu kako priča i priča i govori i sve zvuči prekrasno”, rekao je glumac.

Uzgaja i sorte s do 32% udjela THC-a

Uzgaja i rijetku sortu pod nazivom Gulzar Afhanica, kolokvijalno poznatu kao Captain Jack, po nekadašnjem kapetanu i legendarnom travaru koji je sortu donio u Ameriku sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Jack je jednom prilikom, 2016. godine, došao u Oregon, na Belushijev poziv. Tada je Belushi imao samo “golo polje”, još uvijek ništa nije počelo rasti, a u devet mjeseci nastale su, kako sam kaže, “prekrasne, prekrasne biljke”. 

Belushijeva farma prodaje i nekoliko iznimno jakih sorti, s udjelom THC-a do 32 posto, a ističe kako su i potrošači i dispanzeri spremni više platiti za njih. Međutim, Belushi je ‘opsjednut’ terpenima, organskim kemijskim spojevima koji kanabisu daju miris i okus te doprinose različitim učincima različitih sojeva. 

I dok je u kasnijem intervjuu za Oregon News rekao kako mikrodozira kanabis, u razgovoru za Men’s Health ispričao je da u to vrijeme nije ništa konzumirao. Prolazio je, rekao je, važne situacije iz osobnog života i želio je emocije razborito obraditi i procesuirati.

Sviđa vam se ova priča? Podijelite ju s prijateljima!
Shopping Cart
Scroll to Top